Otvorena direktna linija Helsinki - Pula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pulski je aerodrom u subotu poslijepodne sletio prvi zrakoplov niskobudžetne kompanije Blue1 iz Finske, otvorivši tako jednu od novih direktnih linija iz Pule za sjevernu Europu.

O letu Helsinki - Pula, koji ce do kraja rujna svake subote dovoditi finske goste u Istru i obrnuto, novinarima su govorili direktor pulskog aerodroma Bruno Rogovic, glasnogovornik finskog avioprijevoznika Jari Suvanto i direktor Turisticke zajednice Istre Denis Ivoševic.

- Nakon dugog niza godina otvaramo novu stranicu na tržištu sjeverne Europe od kojeg ocekujemo mnogo. Ove godine planiramo 18 rotacija i, premda se cini malo, ovo je znacajan projekt i veliko mi je zadovoljstvo da smo ga zajedno s TZ-om Istarske županije uspjeli ostvariti. Danas nam iz Helsinkija stiže 67 putnika u zrakoplovu Boeing 707 koji ima 110 putnickih mjesta, što je za prvi let veliki uspjeh, kazao je Rogovic.

Denis Ivoševic je rekao da su uvedene i linije za Marseille, Amsterdam i Edinbourgh, što predstavlja otvaranje jednog interesantnog turistickog tržišta te prve korake k ostvarenju cilja da se dolazak gostiju avionom u Istru s dosadašnjih pet poveca na deset posto u iducih pet godina.

Glasnogovornik finskog avioprijevoznika je rekao da je danas u podne sletio u Pulu: "Ono što sam u nekoliko sati uspio vidjeti jako me oduševilo i potvrdilo da smo donijeli dobru odluku. Pula nam je treca destinacija u Hrvatskoj, uz Split i Dubrovnik, za koje tijekom ljeta imamo po dva leta tjedno, za što se nadam da cemo ostvariti i u Puli. Hrvatska je Fincima postala najtraženija ljetna destinacija i mislim da je vrijeme da i Hrvati bolje upoznaju našu i susjedne zemlje, posebice zimi. Cijena karte iz Helsinkija u jednom smjeru stoji 110 eura, što je vrlo prihvatljivo za let od dva i pol sata, a mislim da niti za vaše putnike ne bi trebala biti skuplja, rekao je Suvanto, naglasivši da bi tijekom ove sezone avionom iz Finske u Istru trebalo stici oko 1.700 putnika.

Putnike na ovom letu pulski je aerodrom docekao srdacno im priredivši poseban doživljaj, takozvani vodeni docek. Nakon što su pulski vatrogasci vodenim topovima "krstili" prvi avion iz Helsinkija, putnike su docekale mažoretkinje i clanovi KUD-a Uljanik koji su goste ponudili kroštulama, fritulama i picem. (Patricija SOFTIC-MEHMEDOVIC, snimio Dejan ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter