Otvorena citaonica u Vinkuranu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ovo nije velika fešta, to je samo razlog da se nademo", rekao je na otvorenju kulturne veceri Vinkuran arta Marcello Rosanda, koji je uz suprugu Divnu poklonio više od tisucu knjiga citaonici u Vinkuranu.

Otvorenje citaonice u prostoru Društvenog doma, bivšoj školi, bio je povod za koncert gitarista profesora Dina Budicina i Gorana Benevrkica, izložbu slika Marija Rosande, izložbu rucnih radova clanova vinkuranske udruge Rotonda te istarsku poeziju koju je recitirao dr. Boris Milat.

Vinkuranci su željeli pokazati što imaju, željeli su oživjeti ovaj mjesni odbor na rubu medulinske opcine, a da im je stalo da se ovdje nešto dogada, pokazao je i dupkom pun prostor citaonice, koja ce biti otvorena utorkom i petkom od 19 do 21 sat.



- Mjesni odbor Vinkuran i Opcina Medulin u suradnji s opcinskim odborom za kulturu pozvali su Vinkurance i sve ostale iz opcine da naprave ovu kulturnu vecer, ispricala nam je Divna Rosanda. Supružnici Rosanda su poklonili najveci broj knjiga citaonici, no bilo je i drugih, manjih donatora pa sada u fundusu ima oko 1.600 naslova, a Marcello, kojem je bila želja nešto napraviti za Vinkuran, aktivirati staru školu koja bi postala kulturni centar, spomenuo je da ce stici još 400 knjiga.

Buduci da je bibliofil i cijeli život cita, htio je nešto ostaviti iza sebe - kod kuce imaju pozamašnu biblioteku pa su htjeli nešto darovati sumještanima. Ovaj ce se kulturni centar proširiti i na prostor vrtica u nastavku zgrade, jer bi novi vrtic trebao biti izgraden za godinu i pol do dvije.


Podijeli: Facebook Twiter