Otvorena cesta Stancija Peliceti - Pomer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dionica nove pulske obilaznice od kružnog toka na Medulinskoj do Pomera duža od dva kilometra otvorena je u srijedu za promet cime je produžetak Ipsilona od Stancije Peliceti prema jugu u potpunosti stavljen u funkciju.

Otvorenju su prisustvovali predstavnici Istarske županije, Grada Pule, opcina Ližnjan i Medulin, Ministarstva prometa i Bina Istre.

Projekt je prema rijecima Davida Gabelice, direktora Bina Istre, bilo relativno jednostavno izvesti zahvaljujuci dobroj suradnji regionalne vlasti, nadležnih institucija i Vlade.

- Ovo je povijesni dan za opcinu Medulin jer smo sad direktno spojeni na autocestu. Mještani su za nula kuna dobili prekrasnu cestu za sljedecih sto godina, rekao je medulinski nacelnik Goran Buic.



Tomislav Mihotic, državni tajnik za infrastrukturu, istaknuo je da je vrijednost ceste Stancija Peliceti - Pomer veca od 172 milijuna kuna.

- Vlada nastoji i ostale projekte poput ceste Zagreb - Macelj i zagrebacke zracne luke realizirati sistemom koncesije, istaknuo je i dodao da ce sad jug Istre biti adekvatno povezan s ostatkom regije.

Da se od pamtivijeka u Istri želi ovakva cesta, koja je prava pulska zaobilaznica, rekao je župan Ivan Jakovcic i dodao da ce ona rasteretiti Pulu.

- Kad se riješi kružni tok u Šijani i cesta od aerodroma do St. Peliceti, imat cemo moderne prometnice u ovom dijelu Istre. Pred nama je i realizacija projekta Brijuni rivijera, što se ne može realizirati bez jake infrastrukture, a s Brijuni rivijerom Istra ce biti najkompletnija regija na Mediteranu, istaknuo je.


Podijeli: Facebook Twiter