Otvorena cesta do Križa, vožnja uz oprez

Otvorena dionica uz gradilište (Z. STRAHINJA)
Otvorena dionica uz gradilište (Z. STRAHINJA)

Dionica kod Kalića na cesti od Marčane do Križa proteklog je vikenda otvorena za promet, kako su i najavili izvođači radova na oborinskoj i fekalnoj kanalizaciji. Mada se vozi grbavim terenom i izrezanim asfaltom u dužini od nekoliko stotina metara, konačno je selima Proštine omogućena direktna prometna veza s važnijim pravcima prema Puli ili Labinu. Unatoč tome, ni danas u Marčani s putokaza za Dugu Uvalu, Peruški i Kavran nisu bile skinute oznake za zatvorenu prometnicu.

Cesta je zbog infrastrukturnih radova bila zatvorena od 4. studenog, a izvođači radova najavljivali su njeno otvaranje pretprošlog vikenda, što nije bilo učinjeno zbog lošeg vremena. S obzirom da nove obavijesti o tome u javnosti nije bilo, mnogi su stanovnici proštinskih sela krenuli pretprošlu nedjelju direktnim pravcem u Marčanu, da bi naišli na zatvorenu cestu, pa se vraćali na zaobilazni pravac preko Krnice i Prodola. Razrovanom dionicom među teškom mehanizacijom vozi se uz maksimalni oprez s ograničenjem brzine od 20 kilometara na sat.

S obzirom na kišu treba napomenuti da su i prilazne ceste gradilištu prljave od blata i skliske, zbog čega vozači posebno pažljivi trebaju biti na spustu prema Mandaleni. Kako su iz Općine Marčana najavljivali, nakon završetka radova na odvodnji, koji će trajati još nekoliko dana, počinje asfaltiranje dionice, a cesta bi, nadaju se, u cijelosti mogla biti završena do Nove godine. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter