Otvoren vrtic na Velom Vrhu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotinjak djece u pet skupina u srijedu ce prvi put uci u novi pulski vrtic na Velom Vrhu.

Na svecanom otvaranju tog prvog od tri objekta u sklopu kompleksa škole i mjesnog odbora na Velom Vrhu okupili su se u utorak navecer brojni roditelji i djeca, ali i predstavnici Grada na celu s gradonacelnikom Borisom Mileticem te ravnateljice predškolskih ustanova Djecji vrtici Pula Mariza Kovacevic te Rin Tin Tin Tamara Brussich.

Kako je istaknuo gradonacelnik, posljednji vrtic u Puli izgraden je prije osam godina. "Ovoje ostvarenje našeg sna. Dobili smo vrtic po mjeri djeteta, a za to trebamo zahvaliti brojnim ljudima koji su uložili mnogo pozitivne energije da ga dovrše", rekla je Kovacevic.

U zgradu i opremanje Grad je uložio 6 milijuna kuna. Vrtic se prostire na 770 kvadrata prizemnog prostora. Posebno su opremljene i izdvojene višenamjenska prostorija i blagovaonica, sanitarije za posjetitelje i roditelje, sobe za odgojne i zdravstvene djelatnike te garderobe sa sanitarijama.

Cijeli je vrtic graden u skladu s uvjetima za nesmetani pristup, kretanje, boravak i rad osoba smanjene pokretljivosti. Nabavljen je i novi didakticki materijal, a prostorije za igru imaju i antistres podlogu.


Podijeli: Facebook Twiter