Otvoren stadion u Manausu na kojem će igrati Hrvatska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su rokovi izgradnje tri puta probijeni napokon je otvoren stadion Arena da Amazonia u Manausu, na kojem će hrvatska nogometna reprezentacija igrati utakmicu drugog kola A skupine SP-a protiv Kameruna 18. lipnja.

Radovi na stadionu trajali su više od tri godine, a troškovi su se popeli na 250 milijuna eura. Stadion još nije u potpunosti završen, no ostala je tek završna "šminka".

Stadion je otvoren utakmicom između momčadi Nacional - Remo (2:2) pred više od 20.000 gledatelja. Domaćin je ovaj susret iskoristio za simulaciju svih sustava za SP pa je tako na osiguranju radilo više od 2.500 policajaca i redara. Oko stadiona je postavljena zona u koju se moglo ući jedino s kupljenom kartom, a usto se provodila i rigorozna kontrola ulaznica.

"Pokazali smo da sve funkcionira u najboljem redu. Još moramo urediti neke detalje, no stadion je spremna," kazao je guverner države Amazonas Omar Aziz.

Arena da Amazonia je deveti stadion koji je otvoren nešto manje od 100 dana prije početka World Cupa. Još nisu završeni radovi na stadionu Arena Corinthians u Sao Paulu, na kojem će Hrvatska otvoriti SP protiv Brazila, kao ni stadioni Arena da Baixada u Curitibi te Arena Pantanal u Cuiabi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter