Otvoren skup "Socijalizam na klupi"

Skup je otvoren na pulskom sveučilištu (M. ANGELINI)
Skup je otvoren na pulskom sveučilištu (M. ANGELINI)

Trodnevni međunarodni znanstveni skup "Socijalizam na klupi - kulturološke i povijesne interpretacije jugoslavenskoga i postjugoslavenskih društava", svečano je otvoren u punoj glavnoj dvorani pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Na skupu će 90 domaćih i stranih stručnjaka sudjelovati u cjelodnevnim zanimljivim i slojevitim izlaganjima te debatama koje će se, otvorene za javnost, održavati u četiri odvojene sekcije.

Skup usko surađuje s pulskim Sajmom knjiga, na kojem će se održati i dva okrugla stola; prvi već sutra u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja pod nazivom "Cenzura i autocenzura u socijalizmu i danas", a u subotu također u podne, "Medijska spektakularizacija socijalizma".

Skup "Socijalizam na klupi", koji prati i vrijedan zbornik svih radova i izlaganja, organizira Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma pri pulskom sveučilištu (CKPIS), a njegova udarna četvorka (Lada Duraković, Igor Duda, Boris Koroman i Andrea Matošević) danas je nagrađena velikim pljeskom publike.

U glazbenom dijelu nastupila je studentica pete godine Odjela za glazbu Valentina Kasaić, izvevši na harmonici skladbu Adalbera Markovića "Golden Rocks in the Moonlight".

Cilj je ove konferencije jačanje komunikacije i suradnje među znanstvenicima koji se bave bliskim socijalističkim i postsocijalističkim temama, neovisno o tome djeluju li u Hrvatskoj, susjednim državama ili daljem inozemstvu, te jesu li porijeklom vezani za južnoslavenski prostor ili im je on tek predmet znanstvenog interesa. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter