Otvoren sajam Flora Istra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskom vrtnom centru Istrasjeme otvoren je 12. medunarodni sajam cvijeca Flora Istra, koji ce trajati do nedjelje. Osim brojnih sadnica cvijeca i ukrasnog bilja posjetitelji centra u Mutilskoj 20 mogu razgledati i s popustima kupiti stvari za uredenje vrta te interijera i eksterijera.

Sadnice ljetnica za balkone nude se vec od tri kune, dok su medu najskupljim ukrasnim biljem, osim starih maslina i palmi, sadnice bonsai mandarina krcate majušnim plodovima, po 160 kuna.

Na otvorenju sajma njegov organizator Karlo Malic naveo je da mu je žao što Grad ne popušta i ne smanjuje cijenu najma Karoline zbog cega se ovaj sajam više ne može održavati podno Arene.



- S 12 tisuca kuna, koliko smo placali tjedni najam deset godina, on je preko noci gradskom odlukom narastao na 12 tisuca kuna dnevno, i to za dio Karoline, naveo je Malic ogorcen što je Pula time ostala bez poznatog sajma, a broj posjetitelja je prepolovljen.

Zbog skucenog prostora u svome centru, naveo je, ne može više kao nekada ugostiti pedesetak izlagaca, vec svega 15, iz Hrvatske, Italije i Španjolske, no i oni imaju mnogo za pokazati. Sajam je otvoren od 9 do 19 sati a ulaz je besplatan.


Podijeli: Facebook Twiter