Otvoren rovinjski Mercator

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velikom broju posjetitelja u utorak je svoja vrata otvorio Mercatorov trgovacki centar u gospodarskoj zoni Štanga u Rovinju. Presijecanjem vrpce otvorili su ga gradonacelnik Giovanni Sponza, predsjednik Uprave Mercator Grupe Žiga Debeljak i predsjednik Uprave Mercatora Hrvatske Stanislav Brodnjak.

Ovaj se trgovacki centar prostire na više od osam tisuca cetvornih metara, zapošljava 80 djelatnika i vrijedan je devet milijuna eura.

Otvorenju je prethodila primopredaja vrijednih donacija - rovinjskim djecjim vrticima i jaslicama Neven i Naridola Mercator je donirao dvije tone prehrambenih artikala, a Andelka Ramljak, predstavnica DM-a, urucila im je cek na 28.777 kuna. Tim ce se sredstvima, kako saznajemo od ravnateljice Nevena Sandre Orbanic, kupiti nove didakticke sprave za potrebe vanjskog igrališta vrtica u Fonteri, koje bi trebale biti postavljene vec do kraja ovog tjedna.

Inace, to je 21. Mercatorov centar i ukupno 135. trgovina koju u Hrvatskoj otvara vodeci maloprodajni lanac jugoistocne Europe. Svoje poslovanje u Hrvatskoj Mercator je poceo upravo u Istri, 2000. godine, otvorenjem centra u Puli. Uz supermarket, koji se prostire na 1.100 cetvornih metara, u novom su trgovackom centru i neki medunarodni brendovi, poput Intersporta, DM-a, Jyska, Mane, Benetton kidsa, Accessorizea, Triumpha i O'Neila. (N. ORLOVIC RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter