Otvoren regionalni festival vode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveca regionalna izdavacka kuca Europa press holding, a organizirao Jutarnji list zapoceo je u cetvrtak u hotelu Lone u Rovinju okupivši najistaknutije regionalne proizvodace vode, turisticke djelatnike, strucnjake za trendove u gospodarskom iskorištavanju vodnoga bogatstva, kao i zainteresirane ulagace.

Otvarajuci festival potpredsjednik Vlade Neven Mimica istaknuo je da su voda i vodni resursi važno podrucje za nova ulaganja, koja su, kako je rekao kljucna rijec za hrvatski gospodarski razvoj i izlazak iz krize.

"Malo gdje je Hrvatska u elitnom klubu kao što je to po kakvoci i zalihama vode i konkurentnosti proizvodnje vode", naglasio je Mimica dodavši kako Hrvatska nece rasporodavati nacionalna bogatstva i izvore vode, ali ce koncesionarima koji žele ulagati u vodu olakšati poslovanje.

Savjetnik ministra turizma Davor Njiric naglasio je da se i u izradbi strategije razvoja hrvatskog turizma, koja je u tijeku, velika pozornost posvecuje valorizaciji vodnih potencijala u hrvatskom turizmu. Po njegovim rijecima izvorska termalna i morska voda veliki su potencijal za razvoj Hrvatske, a posebno u svjetlu cinjenice da Hrvatsku godišnjeposjeti više od 11 milijuna turista.

On smatra da upravo strani turisti mogu koristiti našu vodu sa slavina, za razliku od mnogih drugih zemalja, a pritom, ako žele kvalitetniju vodu, imaju veliki broj proizvodaca vode. (Hina, snimio S. Niketic/Cropix)


Podijeli: Facebook Twiter