Otvoren račun za pomoć Ivanu Mariniću

Obitelj Marinić iz Žminja
Obitelj Marinić iz Žminja

Danijela Juran Brajković iz pulske podružnice Lancarica Metković dojavila nam je u petak da je konačno otvoren žiro račun za pomoć ocu Ivanu Mariniću iz Žminja koji je, nakon smrti mlade supruge, ostao sam sa šestoro djece. Račun je na njegovo ime otvoren u Zagrebačkoj banci na broj HR3023600003233213530.

- Moram reći i da je naše sabirno mjesto za pomoć ovom ocu u crkvi sv. Antona u Puli gdje ljudi već donose ono što mu žele donirati. Skupljamo za sada školski pribor, trajne namirnice te higijenske potrepštine, jer je dječju robicu već dosta i dobio. Međutim, u dogovoru s njim i s Caritasom odlučeno je da sve ono što njemu više ne bude trebalo ili dobije previše, preuzme Caritas i da nekom kome je također potrebno. S tim se Ivan Marinić itekako složio jer je, kaže, već puno robe dobio, kaže nam Juran Brajković.

Ističe i da su se njihovom humanitarnom radu već priključili brojni pojedinci među kojima je župan Valter Flego, gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, Valter Živolić iz Savičente, Tulio Demetlika iz Labina, farmaceut Irena Grahovac koja je odlučila donirati sve što je potrebno za bebe, a kada se potroše, nadomjestit će zalihe. Potom, akciji se pridružio i Vedran Catela iz Peveca, Silvana Čulić, Gracijela Rogulj, a sada će, kaže, animirati i Grad Pulu. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter