Otvoren put za privatizaciju NK Istre 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz devet suzdržanih glasova vijecnika Nezavisne liste Plinija Cuccurina i dva glasa protiv vijecnika Nezavisne liste Loredane Štok, vecina od 14 pozicijskih vijecnika Gradskog vijeca Pule prihvatila je odluku o preoblikovanju Nogometnog kluba "Istra 1961".

Tom se odlukom zapravo omogucava da se sportsko društvo NK "Istra 1961" preoblikuje u dionicko trgovacko društvo, a to znaci da je otvoren put za privatizaciju tog pulskog prvoligaša. Kao najizgledniji buduci vlasnik spominje se aktualni predsjednik kluba Mihail Šceglov koji je i sada financirao i pomagao klub, a brojke govore da je dosad uložio oko devet milijuna kuna.

Uz burnu raspravu koja je trajala duže od sat i pol vremena, oporbeni vijecnici ponovili su vec više puta javno iznesene i poznate dubioze oko te privatizacije, ali je zajednicki zakljucak oporbenih vijecnika bio da se sve moglo odraditi i drugacije te da u cijeloj prici Grad Pula puno daje, a malo ce zauzvrat dobiti.

Oporbeni vijecnici bili su složni i u konstataciji da, bez obzira što se cijeli postupak naziva transparentnim, on nije bio nimalo transparentan. S druge strane, stav pozicije u Gradskom vijecu bio je da je to jedini put za opstanak tog kluba jer bi u protivnom NK "Istra" išla u stecaj i likvidaciju te da Grad od novca daje zakonski minimalnih milijun kuna.


Podijeli: Facebook Twiter