Otvoren pulski Pevec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od 3 mjeseca, pulski Pevec danas je konacno otvorio vrata kupcima. Sretan je to završetak višemjesecne borbe radnika koji su od studenog bili u štrajku pokušavajuci se izboriti za neisplacene place. Prepuno parkiralište, brojni kupci i krcate police sadašnja su slika centra koji je uz zagrebacki Jankomir i Zadar poceo raditi punom parom.

Dokaz tome je i velika rasprodaja dosadašnjeg asortimana, osobito namještaja i bijele tehnike koji su sniženi i do 80 posto. Radnici su oduševljeno došli na posao, a sredinom ovog mjeseca trebali bi dobiti i placu za veljacu.





- Osjecamo se pobjednicki, a sada je na redu vratiti povjerenje kupaca i normalno nastaviti raditi jer o prometu ce dalje ovisiti i naše place i koliko ce ljudi raditi. Ponosni smo što nismo posustali ni kad je bilo najteže i kada smo se smrzavali na parkiralištu ispred centra, kazala je predstavnica radnika Nataša Zadkovic.

Osim što su ponovno vraceni na radna mjesta, radnici oduševljeno komentiraju i novi sustav i reorganizaciju rada, koja tvrde, više nece biti po principu "(ne)svidaš mi se".

- Izborili smo se za 40-satni radni tjedan. Dosad se radilo kako šefovi kažu i po cijele dane ako je trebalo, a ako vam to nije odgovaralo, mogli ste slobodno podici radnu knjižicu.

Sada se tocno zna tko je za što zadužen i radnici bez straha i grca dolaze na posao i ne trebaju strahovati hoce li dobiti otkaz jer nekome ne idu niz dlaku, kazala je Zadkovic Sudeci po današnjoj slici koju smo ujutro zatekli u Pevecu, izgleda da su Puljani jedva docekali otvaranje nekad omiljenog trgovackog centra koji je na dobrom putu da ponovno vrati stari sjaj.


Podijeli: Facebook Twiter