Otvoren Pulski forum

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski forum 2010. u sklopu 15. medunarodnog kazališnog festivala mladih otvoren je u petak navecer svecanom paradom umjetnika i polaznika kazališnih radionica od zgrade INK-a preko Portarate i Ulice Sergijevaca do Foruma.

Manifestacija ce se održavati od 18. do 26. lipnja, a publici se predstavom forum kazališta "Rodne stvari" predstavila ekipa Centra kazališta potlacenih Rio iz Rio de Janeira koje je osnovao i do svoje smrti vodio jedan od utemeljitelja kazališta potlacenih, Augusto Boal.





Sudionici povrke, njih 30-ak, nosili su transparente na feministicke teme, što je i potka predstave koja se odigrala na Forumu. Na glavnom gradskom trgu docekali su ih voditelj Dramskog studija INK-a Aleksandar Bancic i pulski gradonacelnik Boris Miletic koji su svima zaželjeli ugodan rad i druženje u sljedecih 10 dana.

Predstava "Rodne stvari" prica je o ženi koja se treba izboriti za vlastiti životni prostor, poštovanje i samostalnost. Ona traži posao izvan kuce, što rezultira dvostrukim radnim vremenom, zbog cega joj život postaje tjeskobnim. Pokušava se izvuci iz takve situacije, no u tome ne uspijeva: potrebna joj je aktivna pomoc publike, koja je pozvana da dode na scenu te da je, preuzevši njeno mjesto, pokuša osloboditi tlacenja.


Podijeli: Facebook Twiter