Otvoren pulski djecji dispanzer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prostor djecjeg dispanzera u Istarskoj 13 u Puli, nedaleko od Arene, temeljito je obnovljen, a za taj su posao iz decentraliziranih sredstava utrošena 1,3 milijuna kuna. Umjesto dosadašnje jedne stomatološke ambulante sada su dvije, a pregradivanjem prostora dobivena je još jedna pedijatrijska ordinacija pa su sada na tom mjestu tri nove ordinacije. Jedna je ambulanta namijenjena lijecnici koja ce se sljedece godine vratiti sa specijalizacije. U protekla cetiri mjeseca adaptacije temeljito su obnovljene instalacije i odvojene od ostalih korisnika u zgradi.

Na prigodnoj svecanosti u srijedu, kojoj su prisustvovali svi odgovorni ljudi iz pulskog zdravstva, receno je da ce se u iducoj godini obnoviti oprema stomatoloških ambulanti za koje ovog puta nije bilo dovoljno novca. Zgrada je zadnji put bila obnovljena prije više od 20 godina. Tada je pri djecjem dispanzeru radilo cak devet lijecnika, psiholog, logoped, u funkciji je bio laboratorij… Kako je koji lijecnik odlazio u mirovinu, tako se njegova ambulanta gasila. Danas na Verudi i u gradu rade tek cetiri lijecnika za 6.000 djece, što je premalo.

U novom prostoru radit ce kao i do sada dr. Gordana Oparnica, dr. Mirjana Obrovac Grofelnik, dr. Igor Medica, cija ambulanta ima ulaz s dvorišne strane, te stomatologinja dr. Ivana Pavlinovic.


Podijeli: Facebook Twiter