Otvoren Puljanima omiljen Fratarski otok

Grupa Puljana već je prenoćila na Fratarskom otoku (D. ŠTIFANIĆ)
Grupa Puljana već je prenoćila na Fratarskom otoku (D. ŠTIFANIĆ)

Danas je, otvaranjem bifea i redovnom brodskom linijom broda Odisej, i službeno otvoren otok Veruda, poznatiji i Puljanima omiljeniji kao Fratarski otok. Već više od tri desetljeća na njemu kampiraju brojni Puljani, mladi, stari, pa i cijele obitelji. Kamp pak službeno radi duže od 20 godina.

Prema riječima voditelja kampa Vjekoslava Jozanovića, otvaranje kampa uslijedit će 15. lipnja, no i ova današnja lijepa gesta vodstva otoka naišla je na odobravanje Puljana.

- Došli smo barkom i nismo znali da je službeno otvorenje otoka, već smo došli prespavati, rekao nam je Deni Švraka koji zajedno sa Samuelom Kuftićem, Petrom i Josipom Šindijom, Marinom Krajcerom i Ivanom Grbac svako ljeto boravi na otoku pa će tako i ovo, a za našeg su obilaska ispijali prvu jutarnju kavu u tamošnjem bifeu.

Prema riječima Jozanovića, na dijelu otoka nekoliko je stalnih gostiju, Puljana, već postavilo mreže označivši parcele, ali to je čak ove godine, tvrdi, manje nego prijašnjih.

Pojašnjava da će do nedjelje 2. lipnja, kao i idućeg vikenda 8. i 9. lipnja također raditi bife, a "Odisej" voziti od 10 do 19 sati svaka dva sata. Od 15. lipnja otvorit će se i recepcija za registraciju prvih kampista, a radit će od 10 do 18 sati, dok će brod početi voziti svakodnevno svaka dva sata. Tek od 1. srpnja, kada počinje puna sezona, linije će biti češće, a recepcija će raditi svakodnevno od 8 do 20 sati u dvije smjene. Kako saznajemo, cijene vožnje i kampiranja bit će iste kao i prošle godine. Tako će vožnja u jednom smjeru koštati 10 kuna za starije od sedam godina, a kampiranje će se kao i lani moći plaćati i karticama na POS uređajima. Ove godine, karticama će se moći plaćati i u bifeu, a primat će se sve kartice.

- U idućih 15, 20 dana, dok ne dođu prve veće grupe kampista, urediti ćemo dva sanitarna čvora. Osim toga, cilj je poraditi i na otvaranju što više sportskih sadržaja pa tako imamo igrališta za odbojku, nogomet, košarku, stolni tenis, a u planu je uređenje umjetnog terena za mali nogomet. Ako sredstva stignu to ćemo malonogometno igralište urediti na platou odmah iza recepcije, istaknuo je Jozanović te se ujedno zahvalio i Gradu Puli koji im svake godine daje otok na upravljanje, a u planu je i daljnja uspješna suradnja. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)

Uredit će se devastirani WC-i
Nakon što su, unatrag desetak dana, vandali na otoku uništili sve što im se našlo na putu u dijelu recepcije, rezimira se šteta i procjenjuje na više do 10 tisuća kuna. - Namjeravamo sada tu nemilu situaciju iskoristiti tako da saniramo dva uništena sanitarna čvora. Imali smo u planu promijeniti čučavce u školjke, zamijeniti vrata i sve malo urediti, a zbog toga što je sada to sve uništeno, požurit ćemo s realizacijom, rekao nam je Jozanović.


Podijeli: Facebook Twiter