Otvoren Promohotel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Upravo sam se u razgovoru s direktorom sajma Frankom Štikovicem prisjetio prvog Promohotela koji se pocetkom 90-ih godina odvijao u dvorani hotela Pical. To je bilo davno, mnogo toga je prošlo i mogu reci da mi je izuzetno drago što je ovaj sajam proteklih godina saživio s gradom i preživio u ovim teškim vremenima", porucio je procelnik županijskog upravnog odjela za turizam Branko Curic sa svecanog otvaranja Promohotela.

Ta se gospodarska priredbe ove godine po prvi put odvija u poreckoj sportskoj dvorani Žatika i okuplja 120 izlagaca iz zemlje i inozemstva. Sajam se održava 26. put, na više od tri tisuce kvadrata i uvijek s istim ciljem spajanja ponude i potražnje u segmentu profesionalne opreme za turizam te hrane, pica i ostaloga što se na bilo koji nacin može uklopiti u veliki turisticki biznis. Otvoren je do subote.



Predsjednica županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetic istaknula je potrebu promocije domacih proizvodaca, što Hrvatska gospodarska komora u slucaju drvopreradivaca cini vec nekoliko godina za redom kampanjom "Drvo je prvo". Namjera je ne samo približiti domace proizvodace hotelijerima i turistickim tvrtkama vec i potaknuti promišljanja o društveno odgovornoj javnoj nabavi.

Izlagaci su demonstrirali rad razlicitih uredaja i opreme, nudili hranu i pice te nastojali sklopiti poslovne kontakte. Dvostruko više izlagaca nego lani, cak 40-ak njih, predstavlja se na Promonaturi, jubilarnoj specijaliziranoj izložbi ekoloških i autohtonih proizvoda Mediterana.


Podijeli: Facebook Twiter