Otvoren promet prema Peroju

Vodnjanska dobila novi asfalt i nogostup (Z. STRAHINJA)
Vodnjanska dobila novi asfalt i nogostup (Z. STRAHINJA)

Vodnjanska cesta u Fažani i direktni promet prema Peroju i Barbarigi od ponedjeljka je i službeno otvoren, a već su u nedjelju automobili vozili po novouređenoj površini. Potpunom je rekonstrukcijom 370 metara duga dionica te županijske prometnice dobila nogostup za sigurniji prolaz pješaka u naseljenom području i novi asfaltni sloj, dok je oborinska odvodnja u trup ceste postavljena još prije dvije godine

Cesta je za promet trebala biti otvorena još prije tjedan dana, no kiša u vrijeme dok se pripremala podloga i temperature oko ništice uoči asfaltiranja odgodili su završetak radova. Unatoč tome, investicija je realizirana i prije utanačenog roka. Tijekom radova, koje je izvodila pulsko poduzeće Cesta, vozilo se i preko gradilišta i obilazno obližnjim ulicama i putovima, pa čak i obilazno preko Vodnjana. Radovi su počeli koncem studenog, a općinska investicija u ovu po pješake nekada opasnu cestu iznosila je oko 800 tisuća kuna.

Iako je Vodnjanska puštena u promet, strojevi tvrtke Ceste ostaju u Fažani - u neposrednoj blizini, iza mjesnog groblja, pulski cestograditelji grade parkiralište s pristupom na novouređenu županijsku prometnicu. Parkiralište pod naplatom trebalo bi imati do 120 parkirnih mjesta, a rok za dovršetak radova vrjednijih od milijun kuna istječe sredinom ožujka. Uskoro se očekuju i zahvati u obližnjoj Ulici 1. maja, koja je tijekom radova u Vodnjanskoj poslužila kao mala zaobilaznica - oko milijun i pol kuna namijenjeno je Programom gradnje oborinskoj odvodnji sa separatorom i ispustom u more. Samo je pitanje dana kada će izgradnja odvodnje krenuti s obzirom da je građevinska dozvola pribavljena, a javna nabava provedena. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter