Otvoren polivalentni centar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Današnjim otvorenjem modernog polivalentnog centra svecano je obilježen pocetak revitalizacije Završja. Zdanje vrijedno 400-tinjak tisuca eura, na mjestu nekadašnje škole, obnovljeno je tijekom ove godine sredstvima Europske unije i Istarske županije. Vrpcu su simbolicno prerezali nacelnik Opcine Grožnjan Rino Duniš i istarski župan Ivan Jakovcic, a nakon toga je zgradu blagoslovio župnik Ante Tonci Jukopila.

"Spasili smo zgradu od propadanja, pa je sad naša obaveza da nastavimo investirati u Završje. Trebala bi sudjelovati i država, jer se je cijelo mjesto zašticeni spomenik kulture. Zbog recesije vjerojatno necemo moci svake godine ulagati, ali iduci korak mora biti obnova kaštela Contarini. U buducnosti ce gradic postati ruralni village hotel otvorenog tipa. objekt polivalentnog centra nije sto posto gotov, treba naci još novaca za dovršetak, ali vrlo brzo bit ce u funkciji", najavio je Duniš.

Polivalentni centar ostao je u postojecim gabaritima zgrade, ukupne površine 329 kvadrata. Na prizemlju ce biti turisticka galerija s info-punktom, manja izložbena galerija i višenamjenski prostor, a na katu polivalentna konferencijska sala i terasa. Uskoro ce centar biti u funkciji i namijenjen je organizaciji turistickih, komercijalnih, kulturnih i drugih manifestacija, poput seminara, treninga, konferencija, edukacija i ljetnih škola. Info-punkt ce ukljucivati prodajno mjesto na kojem ce stanovnici ovog podrucja moci izložiti svoje autohtone proizvode.


Podijeli: Facebook Twiter