Otvoren policijski ured u Novigradu

Vrpcu je presjekao glavni ravnatelj policije Vlado Dominić
Vrpcu je presjekao glavni ravnatelj policije Vlado Dominić

Danas je u Novigradu svečano otvoren ured policije, u Ulici Rižanskog placita, u zgradi u kojoj se nalaze ambulanta, ljekarna i veterinarska ambulanta. U njemu će djelatnici Policijske postaje Umag obavljati dio policijskih poslova i biti na raspolaganju Novigrađanima i turistima za upravne poslove radi kojih su ranije morali putovati u Umag.

Zasad će se ovdje zaprimati zahtjevi i izdavati osobne iskaznice te prijavljivati boravak i prebivalište. U smjeni će raditi najmanje dvoje ili troje djelatnika, a policija će u gradu biti prisutna 24 sata dnevno.

Novi je prostor presijecanjem vrpce otvorio glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, u prisustvu pomoćnice ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak, načelnika Policijske uprave istarske Dragutina Cestara i novigradskog gradonačelnika Antea Milosa. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici policijskih postaja Umag i Buje, članovi Gradskog vijeća i drugi građani.

- Ulaskom policije u ovaj prostor dijelom smo aktivirali mini policijsku postaju kakve će, po potrebi, dobiti i drugi gradovi u priobalju. Problem je uvijek financijske prirode, ali ako bude potrebe i mogućnosti, povećat ćemo brojnost djelatnika, kazao je Domninić.

- U tijeku je osuvremenjivanje informatičkog sustava MUP-a i prilagodba uredskog poslovanja za građane EU-standardima, kojima će uskoro biti omogućeno izdavanje svih novih dokumenata, od osobnih iskaznica, putovnica i pograničnih propusnica do vozačkih dozvola s čipom i oružanih propusnica, na jednome mjestu, pomoću jednog računala, rekla je Krajčak.

Uvođenje potpunog sustava u Novigradu se očekuje do jeseni ili najkasnije kraja godine. Krajčak je rekla i da su u kontaktu s Gradom te će pratiti potrebe građana i prilagoditi im radno vrijeme.

- Novigrad ima oko pet tisuća stanovnika, u ljetnim mjesecima i više od 20 tisuća, a lani smo ostvarili milijun i pedeset tisuća noćenja. Sve to ukazuje da naš grad zaslužuje trajno prisustvo policije. Nadamo se da ćemo u daljnjoj suradnji s ravnateljstvom policije i Ministarstvom unutarnjih poslova uspjeti vratiti policijsku postaju u Novigrad, poručio je Milos.

Policijski ured je za upravne poslove otvoren utorkom od 14 do 16 i četvrtkom od 9 do 11 sati, zasad za zaprimanje zahtjeva i izdavanje osobnih iskaznica te za prijavu boravka i prebivališta. Radno vrijeme policijskih službenika je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 10 sati, a broj kontakt telefona izvan radnog vremena je 533 438 (Policijska postaja Umag). (Napisala i snimila K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter