Otvoren novouređeni prostor Pulske filmske tvornice


Danas je svečano otvoren renovirani i prošireni prostor Kluba Pulske filmske tvornice u Stiglichevoj ulici. Na preuređenju prostora, koje je počelo 6. travnja, radilo je više od 40 volontera, čak su se i susjedi uključili, a potrošeno je više od 650 sati.

Neki od volontera su tako danas primili volonterske knjižice koje im je podijelio voditelj filmske tvornice Marko Zdravković Kunac koji je objasnio da sada mogu primiti veći broj ljudi i bolje raditi s djecom.

Proširenjem je tako dobiveno 50 sjedaćih mjesta, dok ih je prije zahvata bilo svega 20, što je premalo za potrebe različitih programa poput projekcija ili predavanja, a stolice su sada udobnije. Za rad za stolovima prethodno je bilo moguće osigurati desetak sjedaćih mjesta, dok je sada ta brojka utrostručena.

Ovo je bitna stavka budući da su korisnici u najvećoj mjeri djeca koja se prilikom edukativnih programa kreativno izražavaju. Sređeni su i podovi te obojani zidovi.

Zdravković Kunac je spomenuo i dosadašnje programe PFT-a te najavio nove. Kazao je da je u sklopu radionice filmske i medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi napravljeno 12 filmova, a ove godine planiraju osam. U nastavku treće škole animiranog filma traje i napredna škola animiranog filma, a najavio je i devetu radionicu izrade filma koja je vezana uz pulski filmski festival, koja počinje 31. svibnja pod vodstvom Igora Bezinovića.

Predavanja o novim medijskim kulturama u srednjoškolskoj nastavi u Gimnaziji iduće školske godine vodit će Dean Cukon, a za studeni je najavljena i 45. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva.

Voditeljica programa pri filmskoj tvornici Ivana-Nataša Turković najavila je i projekcije u novouređenom klubu svakog četvrtka navečer u svibnju na kojoj će se puštati rock filmovi s DORF-a. (M. RADIĆ, snimio Davor Vuković)


Podijeli: Facebook Twiter