Otvoren novi gradski trg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecano, uz zvuke koracnica pazinske Limene glazbe, u subotu ujutro gradonacelnik Renato Krulcic u nazocnosti gradskih vijecnika, službenika gradske uprave te gradana otvorio je nedavno uredeni trg iza tržnice.

Uredenje dosad zapuštenog trga koštalo je 550 tisuca kuna, a radove su izvele pazinske tvrtke "Vladimir Gortan", Pleter i Luks, kazao je Krulcic te izrazio zadovoljstvo što se kvalitetno obavljenim poslom oplemenio centar grada.

Poplocano je 15 parkirališnih mjesta i tri prilaza trgu, uskladene su visinske barijere i ureden je prilaz za invalide, izgraden mali rotor te asfaltirana prometnica unutar trga. Prethodno je oborinska i fekalna odvodnja iz Milanoviceve ulice usmjerena na gradski procistac, a u završnim je radovima postavljena moderna javna rasvjeta te vanjski hidrant.

O imenu trga odlucivat ce nadležna gradska komisija, istaknuo je Krulcic u razgovoru i dodao da ce se okolne derutne fasade stambenih zgrada, koje su sada došle do izražaja, nastojati sanirati u dogovoru sa stanarima.


Podijeli: Facebook Twiter