Otvoren natječaj za Rovinj Photodays 2013

Natječaj je otvoren do 15. ožujka
Natječaj je otvoren do 15. ožujka

Od početka mjeseca otvoren je ovogodišnji natječaj za prijave fotografija za predstojeći Rovinj Photodays 2013, a zainteresirani  radove mogu poslati do 15. ožujka, i to u deset službenih kategorija. Natječaj je, kao i dosadašnjih godina, otvoren samo za autore iz Republike Hrvatske.

O najuspješnijim prijavama odlučivat će međunarodni ocjenjivački sud koji predvodi povjesničarka umjetnosti Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja u Zagrebu. Članovi žirija su: Michael Diemar, osnivač jedne od najpoznatijih londonskih fotografskih galerija Diemar/Noble Photography, Žarko Vijatović, višestruko nagrađivani fotograf sa stalnim prebivalištem u Parizu, te umjetnik Goran Trbuljak.

Proglašenje nominiranih autora te osvrt na tijek žiriranja  (po tri finalista u svakoj kategoriji) održat će se u svibnju na službenoj  konferenciji za novinare u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Službeni program završnice festivala bit će objavljen u ožujku, a sama završnica, u sklopu koje će se održati službeno proglašenje pobjednika, ali i niz značajnih fotografskih izložbi, kao i radionica, predavanja, pregleda portfolija i ostalih sadržaja, održat će se 7. i 8. lipnja u Rovinju.

Fotografije izabranih finalista i pobjednika natječaja bit će prikazane i u sklopu putujućih izložbi, te uvrštene u stalni fundus zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Pobjednicima natječaja pripada i novčana nagrada u iznosu od pet tisuća kuna kao i službena statua "Kadar", dok će pobjednik kategorije "Umjetnički koncept", biti predstavljen samostalnom izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt u rujnu i to u sklopu tradicionalne izložbe "Rovinj Photodays 2013".

Valja podsjetiti i da sudionici natječaja apliciraju prema unaprijed utvrđenom protokolu i pravilniku naznačenom na službenim web stranicama www. Photodays-rovinj.com. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter