Otvoren natječaj za Photodistorziju

Photodistorzija predstavlja različite konceptualne radove unutar lokacija galerija - art zona (Dejan ŠTIFANIĆ)
Photodistorzija predstavlja različite konceptualne radove unutar lokacija galerija - art zona (Dejan ŠTIFANIĆ)

Otvoren je natječaj za Photodistorziju, multimedijalnu bijenalnu izložbu fotografija koja će se od 15. do 30. studenog održati u Poreču. Prijave moraju stići na natječaj najkasnije do 13. listopada, a trebaju sadržavati ispunjen obrazac za prijavu, kratku biografiju, radove u JPG formatu maksimalne širine 2.000 piksela i 100 dpi s time da pojedinačni mail ne smije prekoračiti pet megabajta.

Radove i ispunjenu prijavnicu moguće je slati na mail [email protected] ili poštom na adresu porečkog Pučkog otvorenog učilišta. Prijavnicu i više informacija može se pronaći na www.photodistorizija.com ili poup.hr. Rezultati natječaja bit će objavljeni 18. listopada, a odabrani radovi moraju biti dostavljeni najkasnije do 31. listopada. Tema, tehnika radova nisu uvjetovani, jedini uvjet je da su fotografije/instalacije autorsko djelo, te da su nastale u protekle dvije godine. Sudjelovati mogu svi, bez obzira na iskustvo, godine ili profesiju. Stručni žiri selektirat će najbolje fotografije koje će biti izložene na lokacijama galerije Zuccato, u Maloj galeriji, Istarskoj sabornici, foajeu kazališta.

Photodistorzija osigurava ravnopravan pristup svim autorima iz Hrvatske i inozemstva, to je umjetnički projekt putem kojeg se želi konceptualnim pristupom predstaviti fotografiju kao proizvod, medij i nezaobilazan oblik komunikacije unutar suvremenog društva. Zamišljen je kao izložbeni postav fotografija i predstavljanje specifičnih procesa, manifestacija i primjene fotografija u raznim umjetničkim prostorima. U skladu sa zakonitostima likovne umjetnosti, gdje fotografija ima svoje likovno i umjetničko mjesto, Photodistorzija predstavlja različite konceptualne radove unutar lokacija galerija - art zona. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter