Otvoren natječaj za Brick award Hrvatska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska komora arhitekata i Wienerberger po drugi puta raspisuju natječaj "Brick award Hrvatska" za najbolju arhitektonsku realizaciju u kojoj je korištena opeka.

Ovim natječajem vrednovat će se primjeri najkvalitetnijih realiziranih arhitektonskih rješenja u kojima se opeka za zidove, fasade, opločnici, crijep i drugi glineni proizvodi koriste na izniman i inovativan način, kako u pogledu izvedbe, tako i tehnologije.

"Wienerberger Brick award" provodi se na dvije razine - državnoj i međunarodnoj, pružajući time najkreativnijim i najinovativnijim hrvatskim arhitektima priliku za izravno sudjelovanje na "Brick Award 2014".

Cilj natječaja je odabrati najviše pet najboljih hrvatskih radova, koja će tročlani ocjenjivački sud Hrvatske komore arhitekata i stručni konzultant, predstavnik tvrtke Wienerberger odabrati nakon 20. ožujka, do kada je rok za predaju radova. Odabrani radovi natjecat će se za međunarodnu nagradu "Brick award "14". Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi arhitekti čiji projekt je ostvaren u Hrvatskoj u razdoblju od 2011. godine do danas. Korištenje proizvoda Wienerbergera nije uvjet za sudjelovanje u natječaju i objavljivanje u godišnjaku "Brick "14".

U 2011. godini za nagradu "Brick award 2012" bila su nominirana čak tri projekta iz Hrvatske - kuća u Rudešu autora Tomislava Pavelića, Aula Pape Ivana Pavla II. autora Saše Randića i Idisa Turata te obiteljska kuća Podfuščak autora Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića. Međunarodni žiri je za objavu u knjizi "Brick award "12", odabrao Aulu Pape Ivana Pavla II autora Saše Randića i Idisa Turata. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter