Otvoren natječaj za 11. Pro Futuru

S jedne od dosadašnjih izložbi Pro Futura (M. MIJOŠEK)
S jedne od dosadašnjih izložbi Pro Futura (M. MIJOŠEK)

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč u travnju ove godine održat će se 11. Pro Futura, skupna izložba likovnih amatera. U cilju prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja tzv. lijepih umjetnosti (slikarstvo, grafika, kiparstvo, fotografija), od jučer do 12. ožujka otvoren je natječaj putem kojeg će se odabrati radovi, s naglaskom na njihovoj kvaliteti i neovisno o mediju, tehnici ili temi. Po isteku natječaja i obavljenoj selekciji, rezultati će biti objavljeni na web-stranicama POU Poreč www.poup.hr, na kojoj se mogu saznati detalji natječaja. Žiri će objaviti listu odabranih radova do 20. ožujka.

Radove će odabirati žiri koji čine akademski slikar Robert Pauletta (predsjednik žirija), akademski slikar Sebastijan Vojvoda i prof. Andi Bančić. Budući da je cilj izložbe predstaviti aktualno amatersko likovno stvaralaštvo, primaju se radovi recentnijeg datuma, ne stariji od godinu dana. U selekciju mogu ući radovi onih autora koji nisu stekli nikakvo srednjoškolsko ni visokoškolsko formalno obrazovanje iz područja likovnih i primijenjenih umjetnosti. Isključuje se prijavljivanje radova iz područja primijenjenih umjetnosti  (keramika, nakit, tekstilno oblikovanje i slično).

Među radovima koji budu prošli selekciju, ocjenjivački sud odabrat će rad onog autora koji po stručnom mišljenju zaslužuje nagradu - realizaciju samostalne izložbe u Maloj galeriji POU-a Poreč. Ime dobitnika nagrade bit će proglašeno na samom otvaranju izložbe. Također, posebna nagrada sponzora bit će dodijeljena autoru koji sakupi najveći broj glasova publike. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter