Otvoren natječaj "Mali projekti za bolje sutra"

S presice zaklade (N. LAZAREVIĆ)
S presice zaklade (N. LAZAREVIĆ)

U prostorijama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u Puli danas je predstavljen novoraspisani natječaj "Mali projekti za bolje sutra". Natječaj je otvoren do 2. listopada, a prijave mogu slati udruge, ustanove (vrtići, škole, knjižnice) i mjesni odbori iz Buzeta, Buja, Labina, Novigrada, Pazina, Vodnjana, Poreča, Rovinja, Kanfanara, Svetvinčenta, Vrsara, Marčane, Motovuna, Ližnjana, Gračišća i Medulina, odnosno članovi Zakladinog "Fonda gradova i općina".

Malim projektom podrazumijeva se, kako je pojasnila Romina Ružić, skupina aktivnosti u maksimalnom trajanju od šest mjeseci koja doprinosi razvoju lokalne zajednice, rješenju konkretnih problema i povećanju kvalitete življenja u toj zajednici.

- Ovim natječajem se nastoji potaknuti građane na uključivanje u rješavanje problema koje su prepoznali u svojoj lokalnoj zajednici i to volonterskim radom, a korist od provođenja projekta treba imati cjelokupna lokalna zajednica, navela je Ružić uz riječi da ukupan iznos sredstava koji će Zaklada dodijeliti iznosi sto tisuća kuna, s tim da je visina pojedinačne potpore od pet do deset tisuća kuna.

Kompletna natječajna dokumentacija dostupna je na mrežnim stranicama Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr.

Danas su predstavljeni i dobitnici financijskih podrški na natječaju "Razvoj društva" koji je zaključen u srpnju. Marino Drandić, predsjednik Udruge mladih Velog Vrha "sVrha" iz Pule, predstavio je projekt "Rekreacija za sve" financiran s 31.250 kuna. Ivana Ajduković Prepušt, predsjednica START-UP udruge za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih ljudi iz Pule, predstavila je projekt "MODEL PZM - MODEL za poduzetništvo i zapošljavanje mladih"', financiran s 22 tisuće kuna. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter