Otvoren najljepši hotel Arenaturista

(D.MEMEDOVIC)
(D.MEMEDOVIC)

Mjeseci intenzivnih građevinskih radova koji su sada konačno pri kraju iznjedrili su u Medulinu jedan od najljepših hotela u Istri - obnovljeni Belvedere pulskog hotelijera Arenaturista.

Ovo je zdanje na 25 tisuća kvadrata nakon potpune preobrazbe gotovo neprepoznatljiv, pa se čak i sami zaposlenici koji ovdje rade desetljećima još uvijek ne snalaze u novom moderno uređenom prostoru koji je ovu hotelsku kuću stajao 17 milijuna eura. Najveća je to ovogodišnja pojedinačna investicija u istarskom hotelijerstvu koja je objektu s dvije zvjezdice podarila visoke četiri i to poznatog svjetskog brenda Park Plaze. Mnogi će reći da je ovo i najljepši objekt u portfelju Arenaturista koji nudi više od predivnog pogleda po kojem je i dobio ime.

Prve je goste dočekao već sredinom lipnja da bi tjedan dana kasnije bio na brojci od 600 gostiju iako se još uvijek uređivao dio okoliša te ogroman wellness i fitness centar na najnižoj etaži hotela na 1.600 kvadrata koji po površini spada među najveće takve centre u Istri. Kako kaže direktorica marketinga i prodaje Arenaturista Manuela Kraljević, hotel je specijaliziran za obiteljski odmor i sportaše.

U visokoj sezoni ovdje će, dakle, boraviti većinom obitelji na ljetovanju zbog čega jesu i uređene obiteljske sobe, dok će u pred i posezoni hotel biti namijenjen sportašima - nogometašima i atletičarima na pripremama poput poznate Sandre Perković koja je i prije ovdje boravila, te biciklistima.

Upravo zato su za bicikliste uređena garaže za njihove ljubimce koji su pod nadzorom, sportski dio wellnes centra s posebnim svlačionicama te praonicama za rublje, specijaliziranom teretanom i velikim bazenom olimpijskih dimenzija koji će od ove godine imati i poseban dio s hidromasažnim whirpoolima. Dio je najnižih etaža rezerviran i za kino dvoranu te kongresne prostore gdje ekipe na pripremama mogu odražavati svoje sastanke i slično. Ujedno, već će ove jeseni Arenaturist u potpunosti preurediti svih šest nogometnih igrališta, od kojih će jedan dobiti tribine, svlačionice i sve potrebne sadržaje kako bi i udovoljili i najzahtjevnijim sportskim grupama, te čak i reprezentaciji.

Kako nam kaže Kraljević, želja je Medulinu ponovno vratiti stari sjaj destinacije za pripreme sportaša koji je imala u prošlosti kada su gotovo svi poznati sportaši s područja bivše Jugoslavije ovdje boravili. A to će biti vidljivo već početkom iduće godine. Hotel će raditi gotovo cijele godine, uz malu pauzu od sredine listopada do Nove godine. U punoj sezoni ovaj hotel može primiti oko 1.100 ljudi.

- Naši su objekti nakon investicija brendirani kao Park Plaza, ali među njima ima dosta razlika. U Histriji smo stvorili business&leasure hotel, hotel Medulin smo koncipirali kao hotel za parove, a za Belvedere nismo mogli preskočiti ono po čemu su Medulin i Belvedere bili poznati, a to je nogomet. Taj dio priprema se događa od polovice siječnja do početka travnja se odlično nadopunjuje na odmorišni turizam, ističe Kraljević. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter