Otvoren mali dragulj u Fažani

Saša Matjašič
Saša Matjašič

Galerija-atelje skulptora i dizajnera Saše Matjašiča u kojima će izlagati samo svoja djela večeras je u prisustvu velikog broja ljudi svečano otvorena u središtu stare Fažane, u Ulici žrtava fašizma, u neposrednoj blizini Župnog trga i crkve Gospe od Karmela.

- Ovo je mali prostor, ali dragulj Fažane koji je uređen minimalistički, ali otmjeno, rekla je prilikom otvorenja akademska slikarica Vera Kos-Paliska te naglasila da je umjetnik i kipar Matjašič senzibilan u tehničkoj izvedbi likovne ideje i velik estet u prezentaciji svojih suvremenih urbanih djela koja se naslanjaju na istarsku baštinu.

Prvu je samostalnu izložbu imao 1992. godine, koristeći do danas najčešće drvo masline, ali i murve, trešnje… U pojedinim izloženim djelima iz drva masline otkriva se raspelo, kao i skulpture žena koje, kako je rekla Kos-Paliska, odišu nježnošću i blagim formama.

- Vi ste ponos Fažane, rekla je kratko načelnica Fažane Ada Damjanac, poželjevši galeriji-ateljeu dug život. Prostor je otvoren od utorka do petka od 10 do 13 i od 17 do 19 sati (ponedjeljkom zatvoren), a subotom i nedjeljom od 10 do 15 sati. (Napisao i snimio Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter