Otvoren Labinski uzlet likovnosti

"U prolazu" Rosane Zupičić (R. S.)
"U prolazu" Rosane Zupičić (R. S.)

Labinski uzlet likovnost, skupnu izložbu labinskih likovnih umjetnika u gradskoj Loži, koja se u sklopu Dana Grada Labin održava sedamnaesti pu, otvorio je jučer  labinski gradonačelnik Tulio Demetlika.

Izloženi su radovi 29 umjetnika na zadanu temu koja je glasila "Dvoje". Stručna komisija koju su činili povjesničari umjetnosti Vedran Kos, Gorka Ostojić Cvajner i Branka Arh za otkupni je rad koji će biti uvršten u gradsku zbirku izabrala sliku "U prolazu" mlade rabačke umjetnice Rosane Zupičić.

Zupičić je diplomirala 2007. godine na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti. Zaposlena u Osnovnoj školi Monte Zaro u Puli i do sada nije imala samostalnih izložbi.

- Nisam ovo očekivala, duboko sam iznenađena! Ova mi je nagrada veliki poticaj. Dobila sam poziv od gospođe Arh za samostalnu izložbu i naravno da ću se dobro pripremiti. Već dugo vremena radim na taj stripovski način, uzor su mi pop art umjetnici, ali orijentiram se na suvremeniju umjetnost, kazala nam je Rosana Zupičić nakon proglašenja.

Izložbu u Loži prati i izložba u crkvi sv. Stjepana gdje su izloženi radovi triju studenata likovnih umjetnosti: Ane Žužić, Marijane Smolić i Nevena Zulijanija. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter