Otvoren Klub lijecenih alkoholicara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon 17-godišnje pauze u Buzetu je ponovo pokrenut rad Kluba lijecenih alkoholicara. Na osnivackoj skupštini u Narodnom domu za predsjednika je izabran Milan Pavletic, dopredsjednik je Dario Cerneka, tajnica Anita Pavletic, a uz njih u predsjedništvu su i Nevio Jakac i Ljubica Cerneka.

"Klub lijecenih alkoholicara djelovao je u Buzetu od sredine 1986. do 1992., a ideja o njegovom ponovnom pokretanju postoji vec duže vrijeme", istaknula je Gordana Bauer, voditeljica kluba i predstojnica buzetske podružnice pazinskog Centra za socijalnu skrb. Klub ce okupljati lijecene alkoholicare i clanove njihovih obitelji, kao i alkoholicare koji su se tek odlucili lijeciti te strucne djelatnike. Cilj je pojedinacno i obiteljsko lijecenje, rehabilitacija i resocijalizacija lijecenih alkoholicara i clanova njihovih obitelji te razvijanje principa samopomoci i uzajamne pomoci radi što duže apstinencije, rekla je Bauer.

"Podnoseci izvješca o sigurnosnom stanju, bivši i sadašnji nacelnik Policijske postaje znali su konstatirati da je jedan od vecih problema Buzeštine alkoholizam kod starih, ali i mladih. Na takve cinjenice nismo mogli ostati skrštenih ruku vec nešto poduzeti", rekao je gradonacelnik Valter Flego.

Sastanci clanova kluba održavat ce se svakog ponedjeljka u prizemlju zgrade gradske uprave.


Podijeli: Facebook Twiter