Otvoren "Festival zdrave hrane i domaćih proizvoda"

Cvijeće i sadnice na Narodnom trgu kod tržnice (B. P.)
Cvijeće i sadnice na Narodnom trgu kod tržnice (B. P.)

Hrvatska Udruga "Zdravi Domaći Proizvodi" (HUZDP) iz Ludbrega ponovo je dovela u Pulu izložbeno-prodajnu manifestaciju "Festival zdrave hrane i domaćih proizvoda". Na trgu pored zgrade pulske tržnice u centru grada u ponedjeljak su postavljeni dodatni štandovi za 17 izlagača čiji se proizvodi mogu degustirati i kupiti do petka 14. travnja.

Festival Zdrave Hrane i Domaćih Proizvoda održava se u tridesetak gradova diljem Hrvatske, a ove je godine već posjetio Pulu u veljači, a lani u listopadu. Ovo je prigoda da se Puljanima predstave domaći autohtoni proizvodi kontinentalne Hrvatske, tradicijski obrti, zdrava hrana, ljekovito bilje, pa i domaći cvjećari. U Puli će se tako ovih dana predstaviti Naturalis (proizvodi od aronije), Jupiter (čajevi, biljne kreme, proizvodi od konoplje), OPG Herega (cvijeće), Šik cipele, Marinović (voće i povrće), Ljekovite trave (vilin korijen), OPG Poljak (mesni proizvodi iz Slavonije), OPG Magriž (sirevi), OPG Kušt (kravlji sirevi), OPG Weber (proizvodi od meda), Kolači Monika (domaći međimurski kolači), Bormax Dekorateri (noževi i pomagala u kuhinji), Košaraštvo Pogorelec (drvena galanterija), Naturalis d.o.o. (bučino ulje), Ilirija d.o.o. (rahat lokum), OPG Peša Marija (maslinovo ulje), te Eko kuhača (mesne prerađevine).

Posebno su zanimljive bile domaće jagode uzgojene u okolici Zagreba kojih kilogram košta 30 kuna. Dodajmo da pažnju kupaca na istom trgu privlači i brojno cvijeće i sadnice povrća i voća, a koje se tu, kako su nam kazali, prodaje sve do četvrtka. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter