Otvoren Festival istarskog tartufa

Župan Valter Flego i gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić (Milivoj MIJOŠEK)
Župan Valter Flego i gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić (Milivoj MIJOŠEK)

Naribali su skupocjeni bijeli tartuf na domaće fuže i njoke i time simbolički danas otvorili dvodnevni Vikend festival istarskog tartufa u velikom šatoru u Mašimovoj škuji, župan Valter Flego i gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić. Ovogodišnje, trinaesto izdanje tradicionalnog jesenjeg sajma, okupilo je rekordni broj od sedamdesetak izlagača tipičnih istarskih proizvoda te šest firmi koje se bave otkupom i prodajom tartufa, a u raznolikoj ponudi domaćih proizvoda malih proizvođača, poput pršuta, sira, maslinovog ulja, vina, rakija, meda…, afrodizijačka je gljiva bila zvijezda sajma.

- Novac koji javni sektor ulaže u ovakve manifestacije, najbolja je podrška proizvođačima s obzirom da im se omogućava promocija i direktna prodaja proizvoda turistima, poručio je župan Valter Flego. Gradonačelnik Žulić izrazio je zadovoljstvo što svake godine festival tartufa raste i u broju izlagača i broju posjetitelja te poručio da su ovakve manifestacije dobra prilika za promociju proizvoda domaće radinosti.

Sajam je u nedjelju otvoren od 11 do 19 sati uz izložbu, prodaju i degustaciju tartufa i domaćih proizvoda. Od 12 do 14 sati na redu je "Buzet na pjatu" - predstavljanje buzetskih ugostitelja. Od 13 do 17 sati je radionica izrade domaće tjestenine, a od 15 do 18 sati mala škola kuhanja s profesionalnim kuharom. Svi koji tijekom današnjeg dana odluče doći u Buzet, mogu uživati u sajamskim sadržajima, kulturnom programu i bogatoj ugostiteljskoj ponudi. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter