Otvoren Weekend Media Festival

Na Jadranu će postati pretoplo za turiste, koji će preferirati sjevernije destinacije (N. LAZAREVIĆ)
Na Jadranu će postati pretoplo za turiste, koji će preferirati sjevernije destinacije (N. LAZAREVIĆ)

Dnas je započeo službeni dio desetog, jubilarnog izdanja Weekend Media Festivala, poznatog po tome što u gradu svete Eufemije, u prostoru bivše Tvornice duhana Rovinj okuplja vodeće ljude i stručnjake u komunikacijskoj industriji i poslovnom svijetu. Rovinj je danas mjesto četverodnevnog susreta (21. do 24. rujan) u kojem se govori i podučava o novim trendovima, nude rješenja za poslovne probleme, skupljaju informacije i stvaraju veze. Upravo, to najveće regionalno okupljanje poduprto je i konkretnim brojevima- 4.500 posjetitelja koje očekuje nevjerojatna brojka od 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica koje pripremaju zanimljivi govornici iz čitavog svijeta. 

Tradicionalno, ni ovaj 10. po redu Festival nije otvoren službenim govorom ni presijecanjem vrpca. Očekivano, kao i za prošlih edicija u različitim je dvoranama i istovremeno održavan raznolik i bogat program, među kojima i zanimljiva rasprava Srđana Šapera iz McCann Grupe i direktora festivala Tome Ricova o  aktualnim pitanjima iz područja marketinga, politike i glazbe, odnosno o tome je li sport dobar posao pod nazivom "Win-Wini".  Također, u dopodnevnim satima odlično je bila posjećena rasprava  o budućnosti i razlozima slabije zastupljenosti američkog TV programa koji, kako se čulo gubi utrku, odnosno gledanost u udarnim terminima jer ih "pojedu" besplatni programi ali i domaće serije koje se u dvije minute ne mogu "skinuti" i gledati na piratima.

Tijekom sutrašnjeg dana, također valja obratiti pažnju na atraktivan program, među kojim izdvajamo razgovore na temu Novinarstvo 21. stoljeća,  Sve što ste oduvijek željeli znati o susjedima, a niste ih se usudili pitat, kao i još uvijek vruću temu - Agrokor naš svagdašnji. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter