Otvoren edukativni centar za barmene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi edukativni centar za barmene u Istri otvoren je u petak u novouredenoj prostoriji u centru "Karlo Rojc". Uz mnoštvo pica primamljivih boja i zanimljivih dekoracija, otvorenje je prošlo u ležernom tonu, a poprilican broj posjetitelja promatrao je majstorije i žongliranje barmena.

Glavni motiv za otvaranje edukativnog centra jest taj što u Istri nema ništa slicnoga. Ako želite napredovati na ovom polju, najbliži centar je u Rijeci, što donosi dodatne troškove. Kad sam se odlucio na trening i edukaciju ovog tipa, morao sam se preseliti u Rijeku na mjesec dana, a kasnije sam išao u Beograd, Miami... Smatram da bi mladi ljudi trebali imati mogucnost edukacije na domacem terenu, kazao je Marko Ristic, predsjednik Udruge barmena Istre.

Tecajevi ce trajati 80-ak sati. Upisi su u tijeku i vec ima prilican broj zainteresiranih.

- Službeno zapocinjemo s radom pocetkom drugog mjeseca i kad završi jedna grupa, krecemo s upisima druge, a zadnji tecaj je u svibnju jer se u ljetnoj sezoni radi. Edukacija ce opet krenuti u listopadu, a prijaviti se može bilo tko na našoj stranici Istrabarman.hr. Tecajevi ce se održavati u dvije smjene - jutarnjoj i popodnevnoj, da bi se prilagodili mladima koji idu u školu ili, pak, onima koji rade, kazao je Ristic.

Otvorenje je osim službenog, imalo i humanitarnu notu. Naime, udruga barmena Istre odlucila je ostvariti suradnju s novonastalom humanitarnom udrugom "Naš san njihov osmijeh" te svojim sudjelovanjem pomoci u prikupljanju sredstava za one kojima je pomoc potrebna. Nakon otvorenja, cijeli se dogadaj prebacio u klub Monte Šerpente, gdje se uz simbolicnu cijenu ulaznice i koktela održao humanitarni after party. Za atmosferu su bili zaduženi DJ-i Pauletta, Zoff, XXL i MC Guma.


Podijeli: Facebook Twiter