Otvoren Artexchange

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Docekom maratonke i likovne umjetnice Slavice Marin ispred rovinjskog Multimedijalnog centra u cetvrtak je svecano otvoren Artexchange, treci istarski sajam umjetnina.

Marin je oko osam sati, u sklopu svog performansa «Morfogeneza«, startala ispred stare tiskare u Puli. Cilj joj je bio na putu pratiti kako se ljudsko tijelo i mišici mijenjaju tijekom napora, a sve su promjene bilježene okom kamere i fotoaparata.

Sajam su svecano otvorili istarski župan Ivan Jakovcic te Toni Biloslav, direktor Obalnih galerija Piran.

- Unatoc svemu ovogodišnji se Artexchange održava. Nisu dobra vremena. Kriza je tu, ali Istra se ne zaustavlja. Morat cemo negdje smanjiti, ali necemo odustati od kulturnih programa koji su pokrenuti, kazao je Ivan Jakovcic.



- Iznimna mi je cast i zadovoljstvo što mogu otvoriti ovaj sajam. Rovinj je idealno mjesto za ovakva dogadanja. Tu je mjesto gdje se susrecu kulture Mediterana i srednje Europe te mislim da se u tom smjeru sajam treba kretati, kazao je Toni Bilosav.

Dubravka Svetlicic, voditeljica Multimedijalnog centra koji je uz Muzej suvremene umjetnosti Istre organizator Artexchangea, županu je urucila prvu majicu Artexchanga koji je ove godine u znaku crvene boje, a ciji je vizualni identitet ponovno osmislio studio Parabureau.

Publika u Multimedijalnom centru, Centru vizualnih umjetnosti Batana te Zavicajnom muzeju Grada Rovinja imaju prilike saznati nešto više o aktivnostima i razgledati dio umjetnina 18 galerija: Alvona (Labin), Cvajner (Pula), Charlama Depot (Sarajevo), Heptagon (Rovinj), Kranjcar (Zagreb), Marin (Umag), Milotic (Pula), Moric (Split), Obalne galerije Piran (Piran) S (Koprivnica), Zlati ajngel (Varaždin), Zona galerija/art agencija (Zagreb), Žula (Maribor), Photo Art Gallery Batana (Rovinj), Grubic (Zagreb), fotogalerija Lang (Samobor), Marisall (Zagreb) te Muzej suvremene umjetnsoti Istre (Pula).


Podijeli: Facebook Twiter