Otvoren Armanijev hotel u Dubaiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Luksuzni hotel koji je dizajnirao modni kreator Giorgio Armani otvoren je u najvišoj zgradi na svijetu, Burj Khalifi u Dubaiju.

Armani hotel proteže se na deset katova Burj Kalife visokog 825 metara, a ima 160 soba. Armani kaže da je cilj bio sagraditi udoban i stajliš hotel koji ce ostaviti dojam.

Ovo je prvi u nizu hotela koji Armani, u suradnji s ulagacima iz tvrtke Emaar Properties koja stoji iza gradnje Burj Kalife, misli sagraditi, a zasad je jedino poznato da ce se sljedeci hotel graditi u Milanu.



Armanijev hotel u Dubaiju odlikuje se minimalistickim stilom i smirujucim zemljanim tonovima. Dio hotela nalazi se od prizemlja do osmog kata, a nastavlja se na 38. i 39. katu ukljucuje nekoliko restorana, spa i veliki vanjski bazen.

Hotel se može pohvaliti nizom restorana, od indijskog Armani/Amal, preko japanskog Armani/Hashi do talijanskog, Armani/Ristorantea. Na prvom je katu smješten VIP lounge, kao i wellness Armani/Spa. Tu su još i slasticarnica Armani/Dolci, cvjecarnica Armani/Fiori, kao i Armani/Galleria, a sve prostorije ovog Armani raja opremljene su, naravno, namještajem Armani/Casa.



No, taj luksuz ima i svoju cijenu koja ocekivano nije mala. Najjeftinije sobe trenutno se nude po cijeni od 750 dolara po nocenju, i to bez poreza. Luksuzni apartmani u kojima se nalazi dnevna soba, blagovaonica, walk in ormar, radna osoba i potpuno opremljen bar košta oko 2.180 dolara po noci.



Armanijev hotel uskoro ce dobiti konkurenciju jer suparnicka modna kuca iz Italije, brand Gianni Versace, planira krajem godine u Dubaiju otvoriti svoj hotel. Njihov adut nije samo upecatljiv dizajn, vec i umjetno hladena plaža koja bi trebala biti mamac za goste koji uživaju boraviti u Dubaiju, ali im užitak kvari prevruci pijesak na plažama. U Versaceu zato imaju rješenje - rashladeni pijesak.


Podijeli: Facebook Twiter