Otvoren 2. sajam knjiga u Kanfanaru

Dragan Ogurlić, Sandro Jurman, Ivona Orlić i Đeni Milanović na otvorenju sajma (A. DAGOSTIN)
Dragan Ogurlić, Sandro Jurman, Ivona Orlić i Đeni Milanović na otvorenju sajma (A. DAGOSTIN)

Sajam knjiga u Kanfanaru, drugi po redu, otvorili su danas poslijepodne u mjesnom Domu mladih kanfanarski načelnik Sandro Jurman, direktor izdavačke kuće Adamić Dragan Ogurlić, predstavnica izdavačke kuće Errata Corrige i Etnografskog muzeja Istre Ivona Orlić te predstavnica Profil knjige Đeni Milanović.

- Želja nam je da ovu manifestaciju pokušamo napraviti tradicionalnom, a prošlogodišnji interes nam je garancija da će i ove godine, kada imamo prisutne četiri izdavačke kuće, zasigurno rezultirati još većim interesom publike i lijepim kulturnim događanjem, kazao je načelnik Jurman. Na sajmu su ove godine svoje knjige izložile četiri izdavačke kuće: Adamić iz Rijeke, Profil iz Zagreba, Errata Corrige iz Poreča i Mathias Flacius iz Labina. Značajan je to iskorak za Sajam knjiga čija je organizacija započela prošle godine uz sudjelovanje jedne izdavačke kuće.

- Očito je i da manje sredine poput Kanfanara ovakvu manifestaciju trebaju i zaslužuju, kazao je Ogurlić iz Adamića pozvavši posjetitelje na predstavljanje drugog izdanja slikovnice "Mačak z Voloskega" danas u 18.30 sati i naglasivši da je prva edicija rasprodana u samo četiri tjedna.

Uslijedilo je predstavljanje knjige "Sve Renatove Eve" autora Drage Orlića koja je objavljena u nakladi kuće Errata Corrige iz Poreča. Uz Orlićeve pjesničke i poetske impresije, knjiga sadrži osamdeset do sada javnosti nepoznatih crteža i krokija velikog istarskog slikara Renata Percana koji je preminuo krajem lanjske godine. Uz Dragu Orlića, knjigu je predstavio profesor Milan Polić.

U vrijeme trajanja sajma brojni su naslovi dostupni uz sajamske popuste od 20 do 50 posto, kao i organizirani zanimljivi sadržaji za posjetitelje različite dobi. Sutra će sajam biti otvoren gotovo čitav dan - od 10 do 20 sati. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter