Otvoren 12. Festival bošnjačke kulture u Istri

Medulin je dobio kopneni i podmorski ispust na Marleri
Medulin je dobio kopneni i podmorski ispust na Marleri

Jučer je na Trgu Portarata u Puli svečano otvoren 12. po redu Festival bošnjačke kulture u Istri. Okupljene građane i članove drugih udruga nacionalnih manjina Grada Pule uvodno je u svoje i u ime gradonačelnika Borisa Miletića pozdravio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek. "Izuzetno mi je drago što imam priliku sudjelovati na otvorenju 12. Festivala bošnjake kulture, događaju koji upotpunjuje kako kulturnu, tako i turističu ponudu u našem gradu, a ujedno na najljepši način prikazuje i naš način suživota.." - kazao je Cvek.

Zamjenica župana Istraske županije Giueseppina Rajko okupljene je pozdravila u svoje i u ime župana Valtera Flega. "Drago mi je da sam večeras s Vama na ovom otvorenju te se zahvaljujem Nacionalnoj Zajednici Bošnjaka u Istri koja tradicionalno organizira ovaj festival."

O važnosti multikulturalnosti, tolerancije i njegovanja različitih kulturnih izričaja potom su govorili predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Senad Pršić i predsjednik Kulturnog društva Ljiljan Zlatan Bakalović. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter