Otvoren 11. Međunarodni ribarski sajam  Crofish 


 

U porečkoj sportskoj dvorani Žatika danas je otvoren 11. Međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme, akvakulture i sportskog ribolova Crofish, a svečano ga je proglasio otvorenim izaslanik predsjednika Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Zajedno s njim simbolično su vrpcu pred ulazom na sajam pred mnogobrojnim uzvanicima i izlagačima prerezali ministar, istarski župan Valter Flego, porečki gradonačelnik Loris Peršurić, čelnik istarske Hrvatske obrtničke komore Mario Paliska i direktor sajma i potpredsjednik Udruženja obrtnika Poreč Robert Momić.

Crofish, koji će trajati do subote, održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović a organizira ga Udruženje obrtnika Poreč uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Istarske županije i Grada Poreča. Posjetiteljima će biti na raspolaganju 2.500 četvornih metara unutarnjeg i 700 kvadrata vanjskog prostora gdje će 82 izlagača uz 30 suizlagača predstaviti zajedno 270 poznatih svjetskih brendova u ovoj branši.

Sajam će danas biti otvoren do 19 sati a sutra i preksutra, tj. petak i subotu od 10 do 19 sati. Ulaz je besplatan. S ciljem podizanja kvalitete i razvoja ribarskog sektora tijekom sajma Crofish održati će se i niz popratnih događanja, među kojima izdvajamo specijalizirana predavanja, prezentacije, degustacije, okrugle stolove i svakodnevni cooking show u posebnom kutku. Sva predavanja i degustacije su također besplatni. Detaljni program predavanja i ostalog može se pogledati na www.crofish.eu. Usto, na sajmu će biti i sportskih aktivnosti, poput Kupa Istre u podvodnom ribolovu i jedriličarske regate u organizaciji ovdašnjeg Jedriličarskog kluba Horizont koji će se održati u subotu u porečkom akvatoriju. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter