Otvoren 1. sajam knjiga u Kanfanaru

Nastupom Mladena Kušeca otvoren 1. sajam knjiga u Kanfanaru (A. POKRAJAC)
Nastupom Mladena Kušeca otvoren 1. sajam knjiga u Kanfanaru (A. POKRAJAC)

Gostovanjem poznatog dječjeg reportera i pisca Mladena Kušeca večeras je započeo 1. sajam knjiga u Kanfanaru, koji u suradnji sa tamošnjom općinom priređuje izdavačka kuća Novog lista i Glasa Istre Adamić. U svom vrckavom stilu, punom doskočica, Kušec je ispričao radoznalim kanfanarskim mališanima kako je počeo pisati i kako su nastajale njegove knjige.

- Većina mojih knjiga nastala je nakon što su mi djeca ispričala svoje događaje ili zaželjela nešto što je bilo teško ostvarivo, ali se moglo dogoditi u knjizi. Nekima od mojih junaka, poput dječaka iz Malog Lošinja koji je volio macakline, ili djevojčice iz Klane koja je maštala o bjeloglavim supovima, u konačnici su se snovi i ostvarili, pojašnjavao je svoje inspiracije Mladen Kušec.

Ipak, kaže da je ne samo njemu, već i njegovim brojnim prijateljima, najdraža knjiga "Bijela vrana", s CD-om na kojem su objavljene najsmješnije izjave dječaka i djevojčica, s kojima je razgovarao za svoju emisiju "Tonkica Palonkica". "I danas, nakon 40 godina nasmijavaju me moji mali prijatelji, pa ih slušam i kada putujem u autu", rekao je Kušec.

Večeras je u kanfanarskom Domu kulture, gdje se izložba knjiga može razgledati i danas od 10 do 20 sati, nastupio i vodeći hrvatski homeopat i autor popularne "Kućne biljne ljekarne" Ivan Lesinger. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter