Otvaranje pulske rive za promet pitanje dana

Za otvaranje rive čeka se suglasnost policije (M. MIJOŠEK)
Za otvaranje rive čeka se suglasnost policije (M. MIJOŠEK)

Kako je već par puta najavljeno, riva se za promet trebala otvoriti prije dva tjedna pa protekloga tjedna, no službeno još nije otvorena. Doduše, kada se promatra promet rivom u svim smjerovima i svim vozilima, tada se nameće pitanje - što se još čeka?!

Doduše, kada bude otvorena, riva će, kao što je i najavljeno, biti dvotračna i jednosmjerna prema Uljaniku pa tada, nadamo se, prometa u suprotnom smjeru neće biti.

Što se čeka i kada će se njome napokon voziti upitali smo i direktora Herculanee Igora Starog. Kako nam je naveo, Herculanea je završila sve radove na izgradnji obalnog kolektora u trupu prometnice, odnosno položeni su kolektori za fekalnu i oborinsku kanalizaciju te završeno asfaltiranje prometnice.

Iako su radovi dovršeni, čeka se mišljenje Policijske uprave istarske koja trenutno razmatra predloženo prometno rješenje o novoj regulaciji prometa. Odnosno, kako saznajemo, dostavljen im je elaborat nove regulacije prometa prema prijedlogu rješenja Grada Pule na koji policija treba izdati svoju suglasnost. Tek po izdanoj suglasnosti prometnica će biti puštena u promet.

Ta je suglasnost, rekao nam je pak nadležni pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat, trebala stići danas no, potvrdu da je suglasnost i stigla u Grad nismo dobili. (B. PETROVIĆ)

Cik-cak linije (ni)su sporne
Iako je do nas stigla informacija o tome da policija nije bila suglasna sa krivudavim linijama koje su ucrtane na dijelu rive te da će ih najvjerojatnije radnici morati ukloniti, pročelnik Damir Prhat kaže da smatra kako "krivudave" crte nisu krive za eventualno nedobivanje suglasnosti policije. Štoviše, kaže, Riva je već dobila potvrdu glavnog projekta pa cik-cak linije ne bi trebale biti sporne.


Podijeli: Facebook Twiter