Otvaranje gornjeg dijela Radićeve ulice za dva tjedna

Radovi u Radićevoj ulici bit će završeni za dva tjedna (M. ANGELINI)
Radovi u Radićevoj ulici bit će završeni za dva tjedna (M. ANGELINI)

Gornji dio Radićeve ulice na kojem trenutno traje plinofikacija i rekonstrukcija vodovodne mreže bit će u funkciji za dva tjedna, odnosno, do 20. studenog, ističe direktor Plinare Dean Kocijančić.

Plinofikacija je okončana pa će potrošači u gornjem dijelu Radićeve, te u ulici Olge Ban i gornjem dijelu Mažuranićeve uskoro moći koristiti prirodni plin, a trenutno se izvode još samo priključci za korisnike, dok je pri završetku i postavljanje nove vodovodne mreže.

Idućih dana uslijedit će tlačno ispitivanje i ispiranje cijevi, nakon čega bi se, pak, prometnica vratila u prvobitno stanje. Za sada se još uvijek ne zna hoće li se asfaltirati prometnica u cijeloj širini kao na gornjem dijelu, ili tek prekop.

- Radovi se nastavljaju na donjem dijelu Radićeve ulice gdje Plinara i Vodovod također zajednički sudjeluju u projektu. Međutim, zatvaranje tog dijela ulice puno je manje opterećenje za promet, povezanost dijelova grada i same građane. Sigurno će završetkom radova u gornjem dijelu i otvaranjem tog dijela za promet povezanost biti normalizirana, kaže Kocijančić.

Uz Radićevu uskoro bi teška mehanizacija trebala napustiti i Mutilsku ulicu. Doduše, nakon završetka tih radova započet će oni na paralelnoj Ulici Marsovog polja (nekadašnja Premanturska), također pravcu prema Trgu Republike, no, vjeruje se da će puno manje utjecati na promet. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter