Otvaranje Flaciusove u veljači 2014.

U tijeku završni radovi u Flaciusovoj ulici (M. ANGELINI)
U tijeku završni radovi u Flaciusovoj ulici (M. ANGELINI)

Na samoj rivi obavljeni su svi projektom predviđeni radovi uključujući i krajobrazno uređenje, a u Flacijusovoj ulici preostalo je postavljanje oko 48 metara segmenata kanala Pragrande i fekalnog kolektora.

Kako kažu iz Herculanee, radovi u posljednjem dijelu Flaciusove za sada teku bez zastoja i mogli bi u slučaju povoljnih vremenskih prilika biti dovršeni do kraja godine.

To bi značilo da će se u siječnju sljedeće godine početi postavljati podzemne instalacije (plin, voda, struja, DTK, javna rasvjeta). Za građane, pogotovo vozače, najzanimljivija je informacija da bi u veljači krenule pripreme za asfaltiranje te bi taj dio konačno, nakon gotovo dvije godine, bio otvoren za promet.

Usto iz Herculanee ističu da je dovršena rekonstrukcija glavnog dovodnog cjevovoda do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Valkane, koji je već pušten u funkciju.

U rekonstrukciju se išlo jer stari dovod nije imao potreban kapacitet nakon dovršetka obalnog kolektora. Na području Valkana i u dijelu Ulice Ruže Petrović u kojem su bili postavljani cjevovodi završeni su asfalterski radovi na javnim površinama, prometnice vraćene u prvobitno stanje, a dovršava se čišćenje gradilišta i uređenje terena uz prometnicu unutar šumice. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter