Otvaranje festivala u Areni uz Grace Jones

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Areni se večeras otvara šesti Dimensions festival, a zvijezda večeri je Grace Jones kojoj će ovo biti prvi nastup na ovim prostorima. Grace Jones u Pulu dolazi s deveteročlanim bendom, a za njen nastup se sprema i najveća produkcija koju su organizatori do sada postavili, zbog čega će Arena zasjati u potpuno novom svjetlu. Kako ističu organizatori, njeni koncerti uvijek uključuju sjajan live nastup, originalnu kostimografiju, te pršte energijom, uzbuđenjem i provokativnošću.

Probrani nastupi

Jones je karijeru počela kao model, okušala se i na filmu, a snimila je hitove kao što su "Libertango (I've seen that face before)" ili "Slave to the rhythm". Danas je na pozornici jednako originalna kao i na početku karijere. Prošlih mjeseci održala je nekoliko probranih nastupa među kojima su španjolski Primavera festival, engleski Wilderness i švicarski Montreux Jazz Festival, tako da će oni koji dođu večeras imati jedinstvenu priliku vidjeti ovu glazbenu i modnu ikonu u magičnom ambijentu pulske Arene.

Uz nju, u Pulu dolaze elektronska supergrupa Moderat koju čine članovi Modeselektora i Apparata. Ovo će biti jedinstvena prilika vidjet ih budući da su najavili prestanak djelovanja, a također su poznati po živim nastupima. Na tragu prošlogodišnjeg koncerta u Areni bit će i nastup eksperimentalnog jazz benda Henry Wu presents the Kamaal Williams Ensemble, te jednog od najuzbudljivijih bubnjara današnjice i kompozitora Mosesa Boyda.

Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će danas od 15 do 23.30. Cijena ulaznice je 325 kn.

Nakon otvorenja festival se vraća na tvrđavu Punta Christo od 31. kolovoza do 3. rujna, s više od 150 izvođača na sedam pozornica i zabavama na brodovima. Posjetitelji mogu ići od opuštene pozornice na plaži na kojoj se preko dana tik uz more mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca i world glazbe, pa do kultne The Moat pozornice za sve ljubitelje techna i electra.

Glazbene kombinacije čine imena od lokalnih legendi do međunarodno cijenjenih umjetnika. Floating Points, funk soul legende u punom sastavu Cymande, techno kralj Jeff Mills i kraljica minimalnog techna Nina Kraviz samo su neka od imena na glavnoj pozornici. Marcel Dettmann jedno je od vodećih imena suvremenog techna dok Theo Parrish uz poseban cjelonoćni set dolazi na tvrđavu, a priključuje im se legendarni Gilles Peterson.

Povoljnije kamp-ulaznice

U pretprodaji su povoljnije regionalne festivalske ulaznice za sve dane Dimensionsa s tim da festivalska ulaznica ne uključuje i koncert otvorenja. Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima. Na festivalskim blagajnama bit će moguće kupiti trodnevne, dvodnevne i jednodnevne ulaznice. U prodaji su i povoljnije kamp-ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije.

Nakon Dimensionsa u srijedu, 6. rujna u Areni otvara se deseti Outlook festival, a nastupit će Dizzie Rascal, DJ Shadow te Outlook Orchestra koji se sastoji od 56 članova, 21 glazbenika i 35 vokalista.

Povoljnije regionalne ulaznice za Arenu u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će u ponedjeljak i utorak od 15 do 21 sat te u srijedu od 15 do 23.30. Cijena ulaznice je 325 kn.

Nakon otvorenja u Areni manifestacija se u četvrtak 7. rujna nastavlja u i oko tvrđave Punta Christo gdje traje do nedjelje 10. rujna.

Satnica večerašnjih nastupa

Vrata Arene se večeras otvaraju u 19 sati. Prvi nastup ima Moses Boyd, i to u 19.45. Kamal Williams Ensemble nastupa u 21 sat, a Grace Jones izlazi na pozornicu u 22.30. Zadnji nastup ima grupa Moderat koji bi prema programu trebali početi u 00.30.

Posebne autobusne linije i duže radno vrijeme ugostitelja

Zbog Dimensionsa u četvrtak u ponoć započet će prometovanje linija 62 na relaciji Giardini (stajalište preko puta Fine)-Puntižela. Linija će prometovati do 4. rujna i to u ponoć te u 1, 2, 3, 4 i 5 sati. Tijekom dana na istoj relaciji prometuje linija 5a.

U vrijeme Outlooka linija 62 prometovat će od četvrtka 7. rujna od pola noći. Ostali polasci biti će u 1 sat te potom u 2, 3, 4 i 5 sati, do 11. rujna. U vrijeme trajanja Outlook festivala prometovat će linije 5 (Giardini-Štinjan-Giardini) i linija 5a (Giardini-Puntižela-Giardini).

Isto tako u povodu otvaranja festivala Dimensions danas i Outlook 3. rujna, restoranima i barovima odobrena je mogućnost produženja radnog vremena od 6 do 3 sata sljedećeg dana. To se odnosi na one na području ulica Flaciusova, Riva, Starih Statuta, Flavijevska, Trg na mostu, Trinajstićeva od broja 1 do broja 7, Kukuljevićeva, Rakovčeva, Mletačka, Trg Republike, Vergerijeva i Arsenalska brojevi 1, 3 i 5. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter