Otvaranje "Centra +65" događaj godine

Voditeljica Silvana Fable, tehničar Luka Klapčić i Tulio Demetlika (R. SELAN)
Voditeljica Silvana Fable, tehničar Luka Klapčić i Tulio Demetlika (R. SELAN)

Otvaranje "Centra +65" najvažniji je događaj 2013. godine u gradu prema glasovanju slušatelja Radija Labin. Proglašenje je održano u improviziranom studiju u šatoru s klizalištem tijekom emisije u kojoj je gostovao gradonačelnik Tulio Demetlika.

Radio Labin je slušateljima ponudio pet događaja kao potencijalno najvažnije za godinu na odlasku, a to su završetak cjevovoda Škrkoni - Crni - Drenje - Ravni, otvaranje nove gradske knjižnice, početak radova na bivšim hotelima Istra i Fortuna u Rapcu, lokalni izbori i izvrsni rezultati labinskih sportaša.

Slušatelji su dodali još toliko: rezultate referenduma o braku, osnivanje tima za palijativnu skrb, otvaranje klizališta, izgradnju kružnog toka Koromačno i otvaranje "Centra +65".

Vodovod i izbori pokazali su se beznačajnima jer nisu dobili ni jedan glas. Kružni tok dobio je jedan glas, palijativni tim, referendumom, radovi na hotelima po dva glasa, a nova knjižnica tri glasa. Drugo i treće mjesto dijele klizalište i mladi sportaši sa sedam glasova, a "Centar +65" je premoćno pobijedio s 14 ili više od trećine svih glasova.

Centar je otvoren u ožujku, a smješten je u prizemlju zgrade bivšeg IUR-a. Uz pristupačnu naknadu građanima starijima od 65 godine nudi usluge organiziranja i dostave toplog obroka u kuću ili stan, zdravstvenu pomoć i njegu, održavanje higijene, prijevoz, nabavku i obavljanje sitnih kućnih popravaka. Ekipu čine voditeljica, njegovateljica i dvanaest volontera.

Gradonačelnik je iz kutije s ceduljicama na kojima su bila ispisana imena svih slušatelja koji glasovali izvukao onu s imenom Mauricija Golje, čime je ovog svog sugrađanina u ime Radija Labin nagradio besplatnim izletom u Klagenfut za dvije osobe. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter