Otvara se rabacki hotel Amfora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se mislilo da se nece uopce otvoriti ove turisticke sezone, rabacki hotel Amfora danas otvara svoja vrata i prima prvih 30-ak gostiju ove godine. Rijec je o hotelu u 80-postotnom vlasništvu Glasa Istre i 20-postotnom vlasništvu Mehanike d.o.o. koji se našao u blokadi žiro-racuna zbog cega djelatnicima nije isplaceno nekoliko zadnjih placa, doprinosi, troškovi struje, vode, plina i boravišne pristojbe.

Kako nam je kazao Albert Faggian, predstavnik vecinskog vlasnika, u sljedecih nekoliko dana sklopit ce se ugovor o zakupu hotela na cetiri godine s rabackom hotelijerskom kucom Maslinica. Hotel ce ubuduce poslovati pod tom tvrtkom koja je obecala da ce preuzeti sve djelatnike, priznat ce im kontinuitet radnog odnosa te isplatiti neisplacene place.

Isto tako Maslinica ce podmiriti sva dugovanja, od plina, struje, vode, boravišne pristojbe i sve ostale koji se ne odnose na dugovanje koje hotel ima prema Hrvatskoj poštanskoj banci. Rijec je o dugu od skoro 34 milijuna kuna koji je i blokirao žiro-racun ove rabacke tvrtke. Zakupninom ce se djelomicno otplatiti taj dug, a Faggian kao konacno rješenje citavog problema vidi u prodaji hotela.

"Nas i Maslinicu povezao je labinski gradonacelnik Tulio Demetlika kojemu je stalo do toga da u jednom turistickom Rapcu ovakav hotel ne ostane zatvoren. Takoder prolongirana je otplata dugova za komunalne usluge koje ce preuzeti Maslinica", istaknuo je Faggian.


Podijeli: Facebook Twiter