Otvara se Pula boat fair - ove godine na moru


Sutra u pulskoj marini Veruda svoja vrata otvara 3. međunarodni sajam brodske opreme Pula boat fair. Nakon prve dvije godine održavanja na Karolini, a uvažavajući želje izlagača, organizatori su ovu nautičku smotru ove godine odlučili preseliti na more. Tako će, uz uobičajenu brodsku opremu, ovogodišnjih 120 izlagača na sajmu izložiti i plovila te drugu nautičku opremu.

Inicijativu da se u Puli organizira međunarodni sajam vezan za proizvodnju brodske opreme i brodogradnju, s obzirom na veliko iskustvo i dugu tradiciju u toj branši priznatu u svjetskim razmjerima, pokrenula je Strukovna grupa proizvođača brodske opreme Županijske gospodarske komore. Izvršni organizator sajma je tvrtka Motortech Consulting iz Pule. Potporu organizaciji sajma od samih početaka dali su Istarska županija i Grad Pula kao pokrovitelji.

Sajam karakterizira predstavljanje tehničkih i tehnoloških inovacija, stručna predavanja, suradnja s inozemnim komorama i institucijama te niz popratnih sadržaja. Specifičnost ovogodišnjeg sajma su međunarodni poslovni susreti (Business to Business ili B2B) i Business to Credit (B2C) kao dio projekta Cluster Club.

Svečano otvaranje sajma predviđeno je za 11 sati nakon čega slijedi premijerno predstavljanje vatrogasnog plovila kojeg je za svoje potrebe naručila marina Veruda. Popodne su na rasporedu stručna predavanja. U četvrtak su na programu međunarodni poslovni susreti.

Cijena ulaznica za sajam je 20 kuna. Sajam se zatvara u subotu, 20. listopada. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter