Otvara se prva škola bubnjeva u Buzetu

Petar Ćurić
Petar Ćurić

U prostorima Narodnog doma u Buzetu, ovog vikenda s radom kreće prva "Škola bubnjeva Buzet". Nakon što je slična inicijativa zaživjela u Rovinju, najprije s deset, a kasnije čak četrdeset redovitih učenika, očito su se bubnjari i bubnjarice Buzeštine pobrinuli da njihovo područje ne ostane zakinuto pa su u partnerstvu s lokalnom zajednicom: buzetskim mamama i tatama, inicirali pokretanje vlastite škole bubnjeva - u Buzetu!

Pod vodstvom akademskog glazbenika, maestra Petra Ćurića, udaraljkaša, osnivača Hrvatskog bubnjarskog kampa u Grožnjanu te uspješnog menadžera u kulturi - inače Puljanina s ljubljanskom adresom, prvi dan poduka u Buzetu na rasporedu je u subotu 1. studenog.

Specifičnost škole bubnjeva a'la Ćurić u tome je što učenici već od prvog sata kreću s upoznavanjem i sviranjem kompletnog seta bubnjeva, (zastarjeli pristup diktira rad najprije na malom bubnju), a imaju i slobodu sami odabrati svoju prvu pjesmu na kojoj će raditi i pripremati za javni nastup na kraju semestra.

- S obzirom se u mojim školama prvenstveno radi o modernom pristupu i popularnoj glazbi koju svakodnevno slušamo na radiju i televiziji, repertoar koji učenici odabiru može uključivati sve: od Green Daya, Muse, Maroon 5 i KUD Idijota do Drowning Pool, Opće opasnosti, Santane, Toto-a, Eric Claptona, Pink, Deep Purple Creedemce Clearwater Revival i drugih. Kod nas su dobrodošli svi, i mladi i stari, nemamo ograničenja godišta niti tehničke razine kandidata, izjavio je maestro Ćurić. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter