Otvara se posjetiteljski centar "Herman Potočnik Noordung"

Posjetiteljski centar "Herman Potočnik Noordung" (N. LAZAREVIĆ)
Posjetiteljski centar "Herman Potočnik Noordung" (N. LAZAREVIĆ)

Svečanost otvorenja posjetiteljskog centra Herman Potočnik Noordung održat će se u četvrtak s početkom u 20 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre.

Obnova povijesne vodospreme iz 1876. godine Mletačke utvrde Kaštel u Puli te prenamjena u posjetiteljski centar sufinancirana je kroz projekt HERA, IPA Adriatic CBC Program 2007-2013, u sveukupnom iznosu od 8.842.602,24 eura.

Projekt HERA (Održivo turističko upravljanje jadranskom baštinom) uključuje institucije i regije područja koje obuhvaća četiri države članice Europske unije: Hrvatsku, Italiju, Sloveniju i Grčku, i četiri istočne jadranske države: Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Albaniju.

Opći cilj projekta je razvoj zajedničke prekogranične platforme na području Jadrana za upravljanje i promoviranje održivog turizma na temelju zajedničkog kulturnog nasljeđa. Posebni ciljevi koje će projekt ostvariti su: osnažiti integrirano prekogranično upravljanje i promociju kulturne baštine, kao i razvoj integriranih prekograničnih zajedničkih planova za održivo upravljanje jadranskom kulturnom baštinom. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter